Top leagues
Favorite leagues
Sports

Premier league

Events Outrights
Premier League 2024/25 - Top 4
Manchester City
1.10
Manchester United
3.00
West Ham United
15
Everton Fc
68
Chelsea Fc
2.40
Arsenal Fc
1.25
Newcastle United
2.75
Leicester City
150
Ipswich Town
100
Liverpool Fc
1.50
Aston Villa
4.00
Tottenham Hotspur
3.00
Fulham Fc
51
Wolverhampton Wanderers
51
Crystal Palace
40
Nottingham Forest
68
Brighton And Hove Albion
13.5
Afc Bournemouth
25.9
Brentford Fc
51
Premier League - Winner
Manchester City
1.93
Manchester United
26.4
West Ham United
240
Everton FC
825
Chelsea FC
18.7
Arsenal FC
3.25
Newcastle United
28.7
Leicester City
1300
Ipswich Town
1300
Liverpool FC
8.70
Aston Villa
52
Tottenham Hotspur
34
Fulham FC
475
Wolverhampton Wanderers
475
Crystal Palace
325
Nottingham Forest
875
Brighton & Hove Albion
150
AFC Bournemouth
375
Brentford FC
475

Premijer liga tabela 


Klađenje na premijer liga nije sve što vas očekuje u Meridianbet internet kladionici. U engleska liga učestvuje dvadeset timova i čak je najvećim obožavaocima premier liga teško da isprate sve rezultate mečeva, a posebno za vrijeme čuvenog boksing deja kada se u nekoliko dana odigrava preko deset utakmica. Vrlo je važno pratiti sve uspone i padove vaših ekipa da biste znali šta tačno od njih da očekujete kada se kladite. 


Možda je Newcastle imao seriju pobjeda prije mjesec dana, ali da li su i ove nedjelje dobro raspoloženi? Izborom Meridianbeta za vaš kladioničarski hobi nikako nijeste pogriješili jer pored raznovrsnih opklada na mečeve fudbal premier liga možete i na stranici uživo rezultati da pogledate šta se desilo na svakom meču prethodnog sezonskog kola. 


Ako pogledate kako se završio prethodni londonski derbi između Tottenham Hotspur i Arsenal možete da pretpostavite šta će se desiti na današnjoj utakmici, i da preciznije izaberete opkladu koja vam daje najbolje šanse. Meridianbet vam nudi i pregled kompletne premier league table zato što uvijek morate da znate gdje se ekipe nalaze na engleska liga tabela i izdvojite favorite od autsajdera. Poz.

Tim

Pob. 

Neriješ.

Por.

Gol razlika

Poeni

1.

Arsenal

23

4

3

+43

73

2.

Manchester City

21

4

4

+48

67

3.

Newcastle United

15

11

3

+27

56

4.

Manchester United

17

5

7

+7

56

5.

Tottenham Hotspur

16

5

9

+13

53

6.

Aston Villa

14

5

11

+1

47

7.

Brighton & Hove Albion

13

7

8

+16

46

8.

Liverpool

12

8

9

+15

44

9.

Brentford

10

13

7

+7

43

10.

Fulham

11

6

12

-1

39

11.

Chelsea

10

9

11

-2

39

12.

Crystal Palace

8

9

13

-11

33

13.

Wolverhampton Wanderers 

8

7

15

-18

31

14.

West Ham United

8

6

15

-12

30

15.

Bournemouth

8

6

16

-29

30

16.

Leeds United

7

8

15

-15

29

17.

Everton

6

9

15

-20

27

18.

Nottingham Forest

6

9

15

-30

27

19.

Leicester City

7

4

19

-12

25

20.

Southampton

6

5

19

-27

23


Premijer liga timovi 


Na kraju sezone 1990/91 predstavljen je prijedlog za osnivanje nove lige. Trebalo bi ona više novca da donese u sport. Sporazum osnivača lige je potpisan u julu 1991. godine od strane najboljih klubova, što je uspostavilo osnovne principe za formiranje FA Premijer lige. Novoformirana najviša divizija trebalo je da ima komercijalnu nezavisnost od Fudbalskog saveza i Football League organizacije, i da pruži FA Premijer ligi licencu da nezavisno pregovara o emitovanju utakmica i sponzorskim ugovorima. 


Klubovi Prve divizije su masovno istupili iz Football League 1992. godine, a maja te godine je formirana FA Premijer liga. Nova fudbal premier liga je imala 22 člana, i to su bili timovi: 


 • Arsenal

 • Aston Villa

 • Blackburn Rovers

 • Chelsea

 • Coventry City

 • Crystal Palace

 • Everton

 • Ipswich Town

 • Leeds United

 • Liverpool

 • Manchester City

 • Manchester United

 • Middlesbrough

 • Norwich City

 • Nottingham Forest

 • Oldham Athletic

 • Queens Park Rangers

 • Sheffield Wednesday 

 • Southampton

 • Tottenham Hotspur

 • Wimbledon


Danas se u премијер лига takmiči dvadeset timova, a tokom 2000-ih određeni klubovi su se izdvojili u takozvani Top četiri jer su veći dio te decenije zauzimali pozicije na samom vrhu lige. Te ekipe su Arsenal, Chelsea, Liverpool i Manchester United, a lista dominantnih timova se proširila sljedeće decenije sa pojavom „velike šestorke” kojoj su se pridružili Tottengham Hotspur i Manchester City. 


Svaka od ovih šest ekipa je ostavila veliki trag u premijer ligi narednih godina, a Manhester City i Tottenham Hotspur su po deset puta završili sezonu među najboljih šest od 2010-ih do danas. Chelsea, Arsenal i Manchester United su imali po devet završnica među top šest. 

Premijer liga utakmice 


Premijer liga je jedno od najaktivnijih nacionalnih prvenstava, a igrači gotovo da nemaju pauzu ni za vrijeme zimskih praznika. Ne samo da timovi igraju ligaške mečeve u toku sezone, već se istovremeno bore i za trofeje u FA Kupu i EFL Kupu (Carabao Cup). Kao da nije dovoljno što je ovo prvenstvo jedno od najjačih na planeti, već imate i mogućnost da se gotovo svakodnevno kladite na mečeve ekipa sa fudbalskog ostrva. 


Prve utakmice u sezoni 2022/23 su se odigrale 5. avgusta 2022. a posljednje kolo će biti odigrano 28. maja 2023. godine. Do danas je odigrano čak 592 meča, a još uvijek ima da se igra gotovo jedna četvrtina mečeva. Uparite našu ogromnu ponudu opklada sa aktivnom i atraktivnom premijer ligom i moći ćete da uživate u nezaboravnom klađenju tokom cijele godine, a ni engleska transferi ne mogu da pokvare vaše nepokolebljive Meridianbet strategije. 


Utakmice koje su do sada obilježile sezonu su pobjeda Liverpool nad Bournemouth od 9 do 0, što je najubjedljivija pobjeda jednog tima na domaćem terenu. Najveću pobjedu u gostima je imao Leicester City koji je sa 4-0 savladao Wolverhampton Wanderers. Istim rezultatom je i Tottenham Hotspur slavio u Crystal Palace, a Newcastle United je 5-1 pobijedio West Ham United na London Stadium. 


Najviše golova smo vidjeli na već pomenutom meču između Liverpool i Bournemouth, a isti broj golova je postignut na derbiju u Manchester, na kojem je Manchester City trijumfovao rezultatom 6-3 protiv Manchester United. Najviše uzastopnih pobjeda ima Arsenal, a Newcastle United nije poražen na 17 mečeva zaredom. Sa druge strane, Crystal Palace je u jednom momentu imao seriju od 12 mečeva bez pobjede, a Leicester City i Southampton su vezali po šest poraza. Ovo je primjer nekih podataka koje ćete pronaći na stranici sa Meridianbet statistikama i koji vam mogu pomoći sljedeći put u izboru premijer liga kvote.

Premier liga lista


Kada dođete na Meridianbet stranice i kliknete na fudbal, Engleska je sa razlogom jedna od prvih opcija koju ćete da primijetite. U kategoriji engleskog fudbala naći ćete desetine mečeva koji se igraju narednih nedjelja u premijer ligi, ali ovo je samo početak kompletne ponude engleskih takmičenja. Engleska je sa razlogom poznata kao kolijevka fudbala jer ćete u ovoj zemlji naći najrazličitije utakmice od amaterskih do vrhunskih nivoa. 


U Premijer ligi ćete naći timove i fudbalere za koje su čuli čak i ljudi koje ne interesuje ovaj sport, a timovi kao što su Manchester United i Arsenal imaju obožavatelje i u zemljama koje nemaju dugu fudbalsku tradiciju poput Kine i Sjedinjenih Američkih Država. Premijer liga jeste najviši nivo takmičenja u Velikoj Britaniji, ali i niže lige iz ove zemlje su podjednako kvalitetne kao prve divizije nekih nacija. Identične mogućnosti za klađenje i razne tipove opklada ćete naći i u Championship, Ligi 1, Ligi 2, Nacionalnoj ligi, FA Kupu, FA Ženskoj Super Ligi i čak u Premier liga 2 koja je sačinjena od juniorskih postava premijerligaša. 


Meridianbet vas informiše o svim fudbalskim nivoima iz engleske jer se nikada ne zna u kom takmičenju će se odigrati istorijska utakmica. Ni igrači iz Nacionalne lige ne mogu da vas razočaraju njihovim sposobnostima i sportskom inteligencijom jer je ovo najbolje takmičenje da dobijete predstavu o pravim domaćim talentima. Praćenje nižih divizija je ponekad otežano zbog medijske pokrivenosti, ali vama više neće biti potrebni drugi izvori bitnih sportskih informacija ako provjeravate naše stranice uživo rezultati i statistike. 


Premier liga online


Klađenje na premijer ligu i pogađanje premier liga kvote je još interesantnije ako igrate na engleske zvijezde fudbala onlajn. U Meridianbet internet kladionici imate totalnu kontrolu nad svakim sportom jer možete da se uživo kladite na gotovo svaku disciplinu. Ne morate da gubite vrijeme i novac odlaskom u tradicionalnu kladionicu kada se u Meridianbetu možete detaljno pripremiti za početak sljedećeg meča premijer lige, i onda, dok gledate utakmicu, uloviti sve šanse koje vam se pruže. 


Posljednji put kada ste gledali regularno kolo premijer lige Aston Villa vas je impresionirala. Međutim, prije meča ste otvorili naše uživo rezultate i statistike i primijetili ste da su pali na engleska premier liga tabela i raspored utakmica... Klub je tokom premier liga transferi doveo novog igrača, tako da su se desile drastične promjene koje će sigurno uticati na naredne mečeve ovog tima. Ako gledate uživo meč i otvorite stranicu sa uživo opkladama na kojoj možete da izaberete opklade na golove, konačne ishode, duple šanse, duple opklade i više, brzo ćete shvatiti da je ovo trenutno najbolji način da se kladite na premijer ligu, ali i bilo koji drugi sport. 


Sistematično prođite kroz sve onlajn opcije koje smo kreirali za kladioničare jer je pravo vrijeme za opkladu kad god vi to želite. 

Engleska premier liga raspored 


Većina ekipa je odigrala po trideset mečeva u 2022/23 sezoni i klubovi polako razmatraju da li se treba opustiti do kraja sezone engleska liga ili je potrebno uložiti posljednje atome snage da izbjegnu relegaciju ili da se izbore za poziciju koja vodi u evropska fudbalska takmičenja. Ako ste Meridianbet kladioničar, uvijek znate koje klubove treba da pratite do samog kraja, a od kojih treba odustati jer ćete teško doći do zarade. Uživo rezultati stalno se ažuriraju i sadrže najaktuelnije ishode iz premijer liga i najpoznatijih nacionalnih fudbalskih liga, a na istoj lokaciji se nalaze i mečevi koji tek treba da se odigraju. Do kraja sezone ostalo je još da uživamo u duelima: 


 • 15. april – Aston Villa : Newcastle

 • Pomjeren – Manchester United : Chelsea

 • 23. april – Newcastle : Tottenham 

 • 26. april – Manchester City : Arsenal 

 • 27. april – Tottenham : Manchester United 

 • 30. april – Manchester United : Aston Villa

 • 30. april – Liverpool : Tottenham 

 • 2. maj – Arsenal : Chelsea 

 • 7. maj – Newcastle : Arsenal 

 • 14. maj – Arsenal : Brighton 

 • 20. maj – Manchester City : Chelsea 

 • 28. maj – Aston Villa : Brighton


Top of Page
Ticket
Ticket status
Check ticket