Slovačka Ekstraliga - Kvote

Mečevi Antepost
Pobednik
HK Vlci Zilina
24.1
HKM Zvolen
9.95
Spisska Nova Ves
6.10
HC Kosice
5.35
HK Poprad
6.50
Mhk 32 Liptovsky Mikulas
51
Slovan Bratislava
6.85
HK Dukla Trencin
34
HK Nitra
6.50
HC 05 Banska Bystrica
12
Nove Zamky
51
Dukla Michalovce
8.25
Slovačka Ekstraliga u hokeju na ledu je najviše profesionalno takmičenje u ovom sportu na teritoriji Republike Slovačke. Liga je pod protektoratom Saveza hokeja na ledu Slovačke. Prva sezona koja se odigrala u okviru ove lige bila je 1993/94. i predstavlja takmičenje koje je naslijedilo nekadašnju Čehoslovačku Ekstraligu. Ova liga prestala je da postoji nakon raspada Čehoslovačke 1993. godine.


Mala istorija slovačke EkstraligeNakon raspada Čehoslovačke i njene lige u hokeju na ledu, slovački hokejaški klubovi počeli su da se takmiče u Ekstraligi Slovačke. Prvi šampion ove lige bila je ekipa Dukle iz Trenčina i to u sezoni 1993/94. Najuspješniji klub bio je HK Slovan iz Bratislave, koji je do napuštanja lige 2013. godine, osvojio čak 8 titula.


Prema Međunarodnoj hokejaškoj federaciji, Ekstraliga je 2009. godine proglašena za 5. najjače takmičenje u Evropi, a čuveni časopis The Hockey News je ovoj ligi dodijelio 6. mjesto u kategoriji najjačih svjetskih hokejaških liga u 2012. godini.


Kao što je to čest slučaj kada su hokejaške lige u pitanju, u Slovačkoj se imenu lige dodaje ime sponzora. Zbog toga je i ova liga često mijenjala ime, te se nazivala:


  1. Ekstraliga
  2. Zapadna ekstraliga
  3. Boss Extraliga
  4. ST Extraliga
  5. T-Com Extraliga
  6. Slovnaft Extraliga
  7. Slovenska Tipsport Extraliga – pun naziv koji ova liga nosi danas


Najbolji klubovi slovačke EkstraligeOd osnivanja ove lige u njoj se takmiči 10 klubova po sezoni. Od 2007. godine za ovu ligu igra i HK Oranž 20, koji je te godine i osnovan i u njemu igraju potencijalni reprezentativci Slovačke u hokeju na ledu. Njihovi rezultati se ne računuju i svrha ovog tima je adekvatna priprema hokejaša za razna međunarodna takmičenja. Pobjednik ove lige se odlučuje u play off-u, dok najslabije plasirana ekipa igra sa pobjednikom prve lige za opstanak u eliti. Najuspješniji klubovi u Ekstraligi su Slovan iz Bratislave i Košice sa po 8 osvojenih titula. Ekipa Slovan od sezone 2012/2013. igra u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi. Osim ova dva kluba, šampioni u ovoj ligi bili su i ekipe Zvoljen, Dukla i Žilina.


Propozicije takmičenjaSezona se u ovoj ligi sastoji od ligaškog dijela i play off-a. U ligaškom dijelu svi timovi igraju međusobno po šestokružnom ligaškom sistemu, nakon čega ekipa koja je osvojila najviše bodova odnosi titulu pobjednika ligaškog dijela. Pobjeda u regularnom toku utakmice nosi 3 poena, dok pobjeda nakon produžetaka ili penala nosi 2 poena. Poraz nakon regularnih 60 minuta ne donosi nikakve poene, a poraz nakon produžetaka ili penala, donosi 1 poen.


Prvih 8 ekipa nastavlja takmičenje u play off-u, a ekipa koja bude posljednja na tabeli igra meč sa pobjednikom Prve lige. Ukoliko pobijedi nastaviće da igra u elitnom takmičenju.


Slovačka Ekstraliga u MeridianuUkoliko do sada nijeste znali koliko su slovački hokej klubovi dobri, vjerujemo da će se nakon ovog teksta to promijeniti. Donosimo vam vrhunski hokej na ledu i ne propustite priliku da ispratite ovo takmičenje. U našim kladionicama imaćete priliku da iskoristite fantastične kvote i kladiti se na slovački hokej.


Opcija za klađenje ima na pretek, zato se ne libite da odaberete neku i omogućite sebi lijepu zaradu. Imaćete priliku da uživate u vrhunskom hokeju na ledu i da pritom profitirate. To je zaista prilika koja se ne propušta. Odaberite svog favorita koristeći naše pouzdane statistike i usudite se da prognozirate rezultat, kranji ishod ili ukupan broj golova. Ovo su samo neke od mogućnosti koje vas čekaju, a mi vjerujemo da ćete napraviti pravi izbor.


Iskoristite šansu za zaradu u MeridianuNaš širok asortiman sportova će vas sigurno obradovati! Ne ustručavajte se da postanete jedan od mnogobrojnih korisnika, koji su baš nama poklonili povjerenje. Vrlo brzo ćete se uvjeriti da je to bio jedini i pravi izbor.


Iskoristite naše mnogobrojne pogodnosti, koje svakog dana nudimo i igrajte za pobjedu. Zarada nikad nije bila bliža i bez muke možete doći do nje. Već sada se registrujte na našem sajtu i uživajte u odličnoj sportskoj atmosferi. Testirajte sebe i svoje znanje o sportu i završite meč kao pobjednik!

Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket