Danska - Hokej na Ledu Kvote

Mečevi Antepost
Superliga
Hokej na ledu je sport sa dugom tradicijom. Turniri u ovom sportu zvanično se organizuju od prve polovine 20. vijeka, ali se hokej na ledu pojavio mnogo ranije. Sama riječ hokej prvi put se spominje 1363. godine, u Engleskoj, kada je kralj Edvard III objavio listu sportova koji su zabranjeni u zemlji. Ime hokej nastalo je od engleske reči hockey, koja je izvedena od reči hook, što znači udica. Ovaj termin se odnosi na zakrivljeni oblik palice kojom se hokej na ledu igrao.


Hokej na ledu prvobitno se igrao u hladnijim zemljama i tamo ima najdužu tradiciju. Prirodno, takve zemlje su i danas najbolje u ovom sportu i imaju neke od najboljih igrača na svijetu. Među njima svakako prednjači Kanada, zatim Rusija, Finska, Švedska, Danska i druge.


Danas se hokej igra u gotovo svim zemljama, bez obzira na broj sniježnih dana u godini. Sa pojavom terena sa vještačkim ledom, ovaj sport je doživio globalnu popularnost i danas se rado igra i gleda.


Hokej na ledu u Danskoj



U Danskoj je hokej na ledu izuzetno poštovan sport. Dvorane su pune prilikom svake utakmice i danski igrači se kotiraju kao jedni od najboljih u ovom sportu. Osim dobrih klubova i klupskih takmičenja, Danska ima i fantastičnu reprezentaciju, koja je osvojila mnogobrojne trofeje.


Hokejaška reprezentacija Danske takmiči se još od 1949. godine i učestvovala je preko 40 puta na svjetskim prvenstvima u hokeju. Danska reprezentacija odigrala je prvu utakmicu u Stokholmu i to protiv Kanađana. Ovaj meč se odigrao 12. februara 1949. godine, a Danci su ubjedljivo poraženi. Krajnji rezultat meča bio je 47:0.


Međutim, Danska je od tada znatno napredovala u ovom sportu i danas je nezamislivo da joj se takav rezultat ponovi. U prilog tome ide i podatak da u Danskoj postoji preko 4.000 registrovanih hokej igrača. Jedna od najsvjetlijih pobjeda Danske reprezentacije dogodila se na meču iz 1977. godine, kada je porazila reprezentaciju Belgije rezultatom 27:4.


Danski hokejaški klubovi ostvaruju odlične rezultate i njihovi hokejaši su izuzetno traženi u svijetu. Ovaj sport se u Danskoj shvata ozbiljno i shodno tome se mnogo ulaže u njega. Kada se sve to uzme u obzir, uspjeh danskih hokejaša je neizostavan.


Kladite se na danske hokejaške klubove u Meridianu



Meridian vas vodi na sjever Evrope u zemlju gdje se igra najbolji hokej na svijetu. U našim kladionicama moći ćete da se kladite na danski hokej i uživate u vrhunskom sportu. Ne propustite priliku da postanete dio ovog ledenog spektakla i iskoristite mogućnost da pritom i zaradite. Zvuči savršeno i jeste tako!


Iz udobnosti vašeg doma možete se registrovati na našem sajtu i kladiti se uživo na hokej na ledu. Iskoristite naše odlične kvote i druge promocije koje svakodnevno nudimo i unapređujemo. Moći ćete da se opustite, uživate, i uz malo sreće, na kraju meča postanete pobjednik.


Mogućnosti za klađenje ima mnogo i na vama je da odaberete koju ćete iskoristiti. Ne zaboravite da pogledate i Meridianove statistike prije nego što odaberete svog favorita – tako ćete biti sigurniji da ste napravili pravi izbor! Uživajte u ovom brzom i dinamičnom sportu i pridružite se pobjedničkom timu. Uz sve pogodnosti koje nudimo trebaće vam samo malo sreće da konačni ishod bude vaša zarada.


Zabavite se i zaradite u Meridianu



Meridian ima fantastičan asortiman sportova na koje se možete kladiti. Uživajte u svima omiljenom fudbalu ili se oprobajte u nekom sportu u kom nijeste do sada. Kod nas vas čekaju boks, tenis, košarka, trke konja i razni virtualni sportovi.


Pretražite naš sajt i nađite ono što je po vašoj mjeri. Ulažemo veliki trud da biste se vi odlično proveli i iskusili pravi kladioničarski užitak. Zato ne propustite šansu da se opustite, uživate i pritom dobro zaradite. Samo donesite malo sreće, a sve drugo prepustite nama!

Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket