Slovačka - Hokej na Ledu Kvote

Mečevi Antepost
Ekstraliga
U Slovačkoj se hokej igra veoma dugo i jedan je od omiljenih sportova u ovoj zemlji. Hokej je počeo da se popularizuje početkom dvadesetih godina 20. vijeka, još dok je Slovačka bila u sastavu Čehoslovačke. Prvi zvanični turnir u Slovačkoj održan je 1929. godine, a 29. decembra iste godine osnovan je i Hokejaški savez Slovačke. Ovaj savez kao nezavisna institucija postoji od 1991. godine, jer je osnovan u vrijeme Čehoslovačke. Sjedište saveza se nalazi u Bratislavi. Savez je uspio da uz pomoć sponzora 2002. godine osnuje Hokejašku kuću slavnih Slovačke.


Prema podacima iz 2013. godine na teritoriji ove zemlje registrovano je ukupno 70 kubova i više od 9.000 hokej igrača. Od tog broja oko 2.500 igrača se profesionalno bavi ovim sportom. Osim toga, u Slovačkoj postoji preko 500 licenciranih sudija, kao i 60 zatvorenih i 17 terena na otvorenom. Neke od najvećih ledenih dvorana, odnosno sa najvećim kapacitetom, nalaze se u Bratislavi, Košicama, Zvolenu, Žilini i Trenčinu.


Slovačka je danas jedna od vodećih država u Evropi kada je ovaj sport u pitanju. Odlični nastupi na svjetskim prvenstvima i Zimskim olimpijskim igrama obilježili su Slovačku kao zemlju u kojoj se igra vrhunski hokej na ledu. Slovačka je imala dosta uspjeha u hokeju na ledu kada je u pitanju reprezentacija, ali i kada je reč o klubovima.


Klupski uspjesi Slovačke u hokeju na leduHokejaški klubovi iz Slovačke su postizali uspjehe još u vrijeme postojanja Čehoslovačke države. Ovi klubovi su učestvovali u Čehoslovačkoj ekstraligi tokom čitavog njenog postojanja — od 1930. do 1993. godine. Timovi Slovačke su četiri puta uspijevali da osvoje nacionalnu titulu. Neki od najuspješnijih timova bili u HK Košica, koji je bio prvak u sezoni 1985/86. i 1987/88. Ekipa Slovana iz Bratislave je bila prvak sezone 1978/79. i HK Dukle iz Trenčina se ovom titulom ponosio u sezoni 1991/92.


Od raspada Čehoslovačke i postanka nezavisne Slovačke države, slovački timovi se takmiče u Slovačkoj ekstraligi. U ovoj ligi trenutno najviše uspjeha imaju klubovi Slovan i Košice, koji su zajedno osvojili 19 titula u 22 sezone. Pored ova dva, još tri tima su uspjela da dođu do titule: HK Dukla iz Trenčina, koji je tri puta bio prvak, HK Zvoljen, koji je bio prvi dva puta i HK Žilina, koji ima jednu osvojenu titulu.


Slovački hokej na ledu u MeridianuU Meridianu ćete imati jedinstvenu priliku da se kladite na slovački hokej na ledu. Sada, kada ste bolje upoznati sa istorijom hokeja na ledu u ovoj zemlji, ne dozvolite da vam ovakva prilika propadne. Sigurni smo da ćete uživati u ovom vrhunskom sportu!


Opcije za klađenje su mnogobrojne, a vi ste u prilici da izaberete onu koja će vam donijeti profit. Možete uložiti i više opklada na jedan meč i tako sebi povećati šanse za dobitak. Meridian je uvijek tu da svojim korisnicima izađe u susret i pruži maksimalnu prednost. Zbog toga ne propustite da se kladite uživo na hokej na ledu i iskoristite naše odlične kvote. Obavezno posjetite i naše statistike, koje su tu da vam pomognu u odabiru vašeg favorita. Naravno, ne ustručavajte se da iskoristite promocije i bonuse koje svakodnevno nudimo. Šansa da postanete bogatiji je na korak od vas, nemojte dozvoliti da je propustite!


Testirajte sebe u MeridianuU našim kladionicama čeka vas puno aktuelnih sportova i turnira. Koliko god da ste izbirljivi, kod nas ćete pronaći nešto što će vam goditi. Koji god sport da vam je omiljen – na pravom ste mjestu.


Registrujte se na našem sajtu i postanite dio tima koji dobija. Na vama je samo da dobro promislite, odaberete svog favorita i uživate u sportu koji volite. Uz malo sreće lijepo ćete profitirati, a dobro raspoloženje sigurno neće izostati!

Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket